Footprint berekenen in de landbouw

Agrarische activiteiten hebben invloed op het milieu en klimaat. Het directe aandeel van de landbouw in broeikasgasemissies is wereldwijd ongeveer 13%.

De uitstoot die u als boer veroorzaakt, komt bijvoorbeeld door bemesting (organisch of kunstmeststoffen), of door het houden van dieren (veehouderij veroorzaakt metaanemissies). 

Door inzicht te krijgen in uw footprint, weet u welke bedrijfsactiviteiten de meeste impact hebben. Daarna kunt u aan de slag gaan met het reduceren van uw footprint.

Laat uw footprint berekenen

Greenhouse Sustainability heeft meerdere tools ontwikkeld waarmee u zelf uw footprint kunt berekenen. De berekening wordt uitgevoerd op basis van een Life Cycle Assessment (LCA), wat de basis is van de footprint berekening. Onze ervaren LCA-specialisten kunnen u helpen en begeleiden bij het berekenen van uw footprint.

Wilt u liever dat wij uw footprint berekenen? Onze LCA-specialisten vragen de benodigde gegevens bij u op, waarna we de footprint voor u berekenen. Nadat de berekening is gedaan heeft u inzicht in maar liefst 16 impactcategorieën van uw bedrijf of product, waaronder CO2-uitstoot, water, landgebruik en toxiciteit. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden om uw impact te verminderen.

Duurzaamheid in de landbouw

Waar te beginnen?

Nadat de footprint is berekend kunt u aan de slag gaan met verduurzamen. Waar ligt de grootste milieubelasting van uw bedrijf? Door de impact – van bijvoorbeeld uw landbouwvoertuigen - in kaart te brengen, kunt u gericht zoeken naar manieren om uw bedrijfsvoering te verduurzamen en mogelijk ook kosten te besparen.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?​

Wilt u als agrarisch bedrijf de volgende stappen zetten op het gebied van duurzaamheid of uw footprint berekenen? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om u te helpen bij het verduurzamen van uw bedrijf en het verminderen van de footprint in de landbouw.

ANDERE SECTOREN

waarin wij werkzaam zijn

Productie, distributie en transport