Offsetting

CO2-uitstoot compenseren
Op uw weg naar klimaatneutraliteit

Alle inzet en investeringen op het gebied van duurzaamheid maken u helaas niet direct klimaatneutraal. Het verminderen van CO2-uitstoot kan doorgaans namelijk niet van de één op de andere dag gerealiseerd worden. Om op korte termijn actie te ondernemen voor het tegengaan van klimaatverandering, kunt u investeren in CO2-compensatie met carbon removal projecten. Hiermee worden broeikasgassen actief uit de atmosfeer verwijderd.

Via Bamboo Village bieden wij u de mogelijkheid om uw CO2 uitstoot te compenseren met de aanplant van bamboe.

Gecertificeerde CO2-compensatie met Bamboo Village

De plantage van Bamboo Village in Oeganda is door ONCRA officieel erkend en gecertificeerd als project dat CO2 succesvol uit de atmosfeer haalt. Er is berekend hoeveel CO2 de bamboeplantage uit de atmosfeer kan halen. Voor deze vastgestelde hoeveelheid kan Bamboo Village koolstofverwijderingscertificaten (ook wel bekend als carbon credits) uitgeven. Zo bent u ervan verzekerd dat de CO2-uitstoot die u compenseert daadwerkelijk wordt vastgelegd.

Waarom bamboe?

Bamboe fungeert als een natuurlijke koolstofput: het haalt CO2 die wordt uitgestoten uit de atmosfeer en slaat het op in de bodem en de plant. Daarbij is bamboe effectief voor bodembescherming en herstel van aangetast land. Het is gemakkelijk te kweken en komt van nature in veel delen van de wereld voor. Een extra voordeel van bamboe is de vele toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld als bouwmateriaal, voedsel en de vezels kunnen gebruikt worden om onder andere textiel te maken.

Bekijk de video

Play Video

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?

Wij gaan graag samen met u uw uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan. Wilt u uw milieu-impact in kaart brengen of meer weten over de mogelijkheden voor CO2-compensatie? Neem gerust contact met ons op!