Duurzame
productie

Heeft u een productiebedrijf en wilt u de volgende stap zetten op het gebied van duurzaamheid? Breng dan eerst de milieu-impact van uw bedrijf in kaart. Daarna kunt u aan de slag gaan met het verduurzamen van uw bedrijf.

Hoe u de footprint berekent

Greenhouse Sustainability heeft een tool ontwikkeld waarmee u zelf de footprint van uw bedrijf berekent. De berekening wordt uitgevoerd door middel van een Life Cycle Assessment (LCA), wat de basis is van de footprint berekening. Deze online tool (Footprint4All) geeft inzicht in uw CO2-footprint op basis van belangrijke factoren zoals verwarming, elektriciteit en water. Onze ervaren LCA-specialisten kunnen u ondersteunen bij het berekenen van uw footprint.

Laat u de berekening liever geheel door ons doen? Dan vragen wij de benodigde data bij u op en berekenen we de footprint van uw bedrijf. Onze LCA-specialisten adviseren hoe u de footprint van uw bedrijf kunt verminderen.

Duurzame productie

Hoe aanpakken?

Nadat de footprint voor u is berekend kunt u aan de slag gaan met verduurzamen. Waar ligt de grootste milieubelasting van uw bedrijf? Dit kan bijvoorbeeld de inkoop of verwerking van producten of grondstoffen zijn die veel CO2-uitstoot veroorzaken. Of is er winst te behalen op het gebied van distributie of transport. Door de impact van uw bedrijf of producten in kaart te brengen, kunt u gericht zoeken naar manieren om uw bedrijfsvoering te verduurzamen en de footprint te verminderen. Op die manier draagt u bij aan duurzame productie.

Over Greenhouse Sustainability

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor tuinbouw en duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?

Wilt u als productiebedrijf uw milieu-impact berekenen? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om u te helpen bij het verduurzamen van uw bedrijf en het verminderen van de footprint.

Duurzame productie

ANDERE SECTOREN

waarin wij werkzaam zijn