Footprint berekenen in de tuinbouw

Tuinbouwproducten hebben onlosmakelijk invloed op de aarde. Wist u bijvoorbeeld dat een groot aandeel van de uitstoot van kassen komt van de verbranding van aardgas in ketels en WKK’s? Denk ook aan de verpakking om een bloem, het restafval van een groentekweker of de grond waarop planten worden gekweekt.

Door een footprint berekening te doen weet u als bedrijf in de tuinbouwsector precies wat de impact van uw bedrijf of product op het milieu is.

De volgende stap is het reduceren van uw uitstoot, zodat we samen een duurzamere toekomst tegemoet gaan.

Wat is een footprint berekening?

Greenhouse Sustainability heeft met de kennis in huis meerdere tools ontwikkeld waarmee u zelf de footprint van uw bedrijf of product kunt berekenen. Een footprint berekening gaat via een Life Cycle Assessment (LCA), zodat de totale milieubelasting inzichtelijk wordt. Met onze tools kunt u zelf uw footprint berekenen. Uiteraard kunnen onze deskundige LCA-specialisten u helpen en begeleiden bij het berekenen van uw footprint.

Geeft u het berekenen van de footprint liever uit handen? Geen probleem. Dan vragen onze LCA-specialisten de benodigde gegevens bij u op. Daarna berekenen wij de footprint voor u.

Wist u dat u na het berekenen van de footprint inzicht krijgt in maar liefst 16 impactcategorieën van uw bedrijf of product, waaronder CO2-uitstoot, water, landgebruik en toxiciteit? Zo komt u erachter op welk vlak u het meest kunt reduceren. Heeft u onze expertise nodig? Wij adviseren graag over de mogelijkheden waarop u uw impact kunt verminderen.

Duurzaamheid in de tuinbouw

Waar te beginnen?

Nu de footprint van uw tuinbouwbedrijf of product is berekend, is het reduceren van uw impact de volgende stap die u kunt zetten. Door de berekening die is gedaan weet u op welke gebieden binnen uw bedrijfsvoering de meeste wist valt te behalen. U kunt, eventueel samen met ons, kijken naar manieren om uw bedrijfsvoering te verduurzamen en mogelijk ook kosten te besparen.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?​

Vindt u als tuinbouwbedrijf duurzaamheid een belangrijk onderwerp? Laat dan vandaag nog uw footprint berekenen, zodat u bijdraagt aan een duurzamere wereld voor morgen. Onze specialisten helpen u graag bij het verduurzamen van uw bedrijf en het verminderen van de gehele footprint in de tuinbouw.

ANDERE SECTOREN

waarin wij werkzaam zijn

Productie, distributie en transport