Footprint berekenen in de bouw

De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer 38 procent van de CO2-uitstoot wereldwijd. Het materiaalgebruik alleen al bedraagt 11 procent van de globale CO2-uitstoot. Heeft u een bedrijf in de bouw en wilt u aan de slag gaan met het verduurzamen van uw bedrijfsactiviteiten?

Maak duurzaamheid binnen uw organisatie meetbaar door uw footprint te berekenen. Hiermee brengt u de milieu-impact van uw bedrijf in de bouw in kaart. Vervolgens kunt u gerichte stappen zetten richting een klimaatneutraal – of zelfs klimaatpositief – bedrijf.

Een footprint berekenen

Hoe te werk?

Vraagt u zich af hoe u de footprint van uw bedrijf berekent? Een footprintberekening wordt uitgevoerd op basis van een Life Cycle Assessment (LCA). De levenscyclusanalyse geeft inzicht in maar liefst 16 impactcategorieën, waaronder CO2, water, landgebruik en toxiciteit.

Greenhouse Sustainability biedt handige tools waarmee u zelf de footprint van uw bedrijf berekent. Uiteraard kunnen wij ook voor u de footprint van uw bedrijf in de bouw berekenen. U hoeft in dat geval alleen de benodigde data aan te leveren. Vervolgens berekenen onze LCA-specialisten de footprint en adviseren we hoe u de footprint van uw bedrijf kunt gaan verminderen.

Duurzame bouw

Waar te beginnen?

U krijgt met de footprintberekening inzicht in de duurzaamheid van uw (bouw)bedrijf. Als u weet welke bedrijfsactiviteiten de grootste milieu-impact hebben, weet u welke hotspots u als eerste moet gaan verduurzamen. Denk aan het verlagen van uw energieverbruik, verduurzamen van voertuigen, gebruik maken van hernieuwbare energie of het verminderen van uw afvalstroom. Help mee om de bouwsector verder te verduurzamen.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?​

Wilt u de milieu-impact van uw bedrijf in de bouw weten? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over het verminderen van uw footprint.

ANDERE SECTOREN

waarin wij werkzaam zijn

Productie, distributie en transport