Duurzaam
Transport

Verminderen van logistieke impact is cruciaal voor een duurzame toekomst

Nederland staat voor grote uitdagingen zoals de energiecrisis en de transitie naar een circulaire economie. Logistiek speelt een cruciale rol in de maatschappij en is essentieel voor al deze kwesties. Daarom is het terugdringen van eventuele negatieve effecten van logistiek van groot belang. Met de dreigende opwarming van de aarde van 1,5 graden is het dringend om nu te handelen. Elke vermindering van uitstoot maakt momenteel een verschil.

Krijg grip op uw duurzaamheidsbeleid

Met LCA

Duurzaam is een relatief begrip. Wanneer bent u echt duurzaam? Als specialist op het gebied van Levenscyclusanalyses (LCA) helpen wij u daar antwoord op te geven. Door de footprint van uw onderneming en transportdiensten in kaart te brengen weet u precies waar de grootste milieu-impact zit en kunt u gericht verbeteringen doorvoeren om de footprint te reduceren.

De voordelen van footprint berekening

voor duurzaam transport

Een gedetailleerde footprintberekening biedt inzicht in uw energie- en brandstofverbruik, waardoor u inefficiënties kunt identificeren en kosten kunt besparen door bijvoorbeeld het optimaliseren van routes en het verminderen van brandstofverspilling.

Door te begrijpen waar uw grootste milieu-impacten liggen, kunt u gerichte maatregelen nemen om uw operationele efficiëntie te verbeteren, wat kan leiden tot kortere doorlooptijden, verminderde congestie en verbeterde klanttevredenheid.

Een goed inzicht in uw ecologische voetafdruk stelt u in staat om risico’s zoals regelgevingskwesties en reputatieschade beter te beheren, waardoor u zich kunt onderscheiden als een betrouwbare en verantwoordelijke partner.

Steeds meer klanten en partners hechten waarde aan duurzaamheid en geven de voorkeur aan samenwerking met bedrijven met een milieuvriendelijk beleid. Door uw ecologische voetafdruk te berekenen en verminderen, opent u de deur naar nieuwe zakelijke kansen en markten.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om de groene weg in te slaan?

Bij Greenhouse Sustainability ondersteunen we u graag bij uw reis naar duurzaam transport. Footprint berekeningen bieden niet alleen inzichten voor milieuvoordelen, maar ook tastbare voordelen voor uw bedrijfsresultaten. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen groeien terwijl we samen streven naar een groenere toekomst voor de transportsector.

Duurzaam transport