Horeca en duurzaamheid

Heeft u een restaurant en heeft u interesse in het verduurzamen van uw horecazaak? Maak duurzaamheid meetbaar door een footprintberekening uit te voeren. Met een footprintberekening brengt u de milieu-impact van uw restaurant in kaart. Door inzicht te krijgen in uw impact op het milieu kunt u de eerste of volgende stap zetten richting een klimaatpositief bedrijf. Staat duurzaamheid in de horeca dus hoog bij u in het vaandel? Wij helpen u graag verder.

Milieu-impact van uw restaurant berekenen

Hoe te werk?

Vraagt u zich af hoe een footprintberekening in zijn werk gaat? De footprintberekening wordt uitgevoerd op basis van een Life Cycle Assessment (LCA), wat de basis is van de footprint berekening. De levenscyclusanalyse geeft inzicht in maar liefst 16 impactcategorieën, waaronder CO2, water, landgebruik en toxiciteit.

Greenhouse Sustainability heeft een online tool ontwikkeld waarmee u zelf de footprint van uw restaurant berekent. Vindt u het makkelijker als wij de footprint van uw bedrijf berekenen? Geen probleem! Dan vragen wij de benodigde data bij u op. Vervolgens berekenen wij de footprint en adviseren onze LCA-specialisten hoe u de footprint van uw horecazaak kunt verminderen.

Duurzaamheid in de horeca

Waar te beginnen?

U krijgt met de footprintberekening inzicht in hoe duurzaam uw bedrijf of producten zijn. Nu is het tijd voor actie. Als u weet waar uw grootste milieu-impact vandaan komt, kunt u gerichte stappen zetten om de footprint te verminderen. Denk aan het verlagen van uw energieverbruik, gebruik maken van duurzame en lokale gerechten of het verminderen van uw afvalstroom. Duurzaamheid in de horeca staat steeds vaker hoog op de agenda. Als horecaondernemer kunt u hier dus een rol in spelen.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?

Wilt u de milieu-impact van uw horecazaak berekenen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over het verduurzamen van uw restaurant en het verminderen van uw footprint.

ANDERE SECTOREN

waarin wij werkzaam zijn

Productie, distributie en transport