Duurzaamheid in de retail

Denkt u als winkelier al aan het berekenen van de footprint van uw winkel? Door inzicht te krijgen in de milieu-impact van uw winkel, kunt u aan de slag gaan met het verduurzamen van uw bedrijfsvoering. Wij begrijpen dat duurzaamheid in de retail een steeds belangrijker onderwerp wordt en wij kunnen u hierbij helpen.

Hoe u uw footprint berekent

Greenhouse Sustainability biedt diverse tools op maat aan waarmee u als winkelier zelf de berekening kunt uitvoeren. De berekening wordt uitgevoerd op basis van een Life Cycle Assessment (LCA), wat de basis is van de footprint berekening. Onze ervaren LCA-specialisten kunnen u helpen en begeleiden bij het berekenen van uw footprint.

Laat u de berekening liever helemaal aan ons over? Dan nemen wij uw winkel onder de loep en berekenen de footprint van uw bedrijf, waarna wij samen met u kijken naar de mogelijkheden om deze te verminderen.

Aan de slag met verduurzaming

Waar te beginnen?

Nadat de footprint voor u is berekend kunt u aan de slag gaan met verduurzamen. Waar ligt de grootste milieubelasting van uw winkel? Dit kan bijvoorbeeld de verkoop van producten zijn die veel CO2-uitstoot veroorzaken tijdens de productie of het gebruik van energie slurpende apparatuur in uw winkel. Door de impact in kaart te brengen, kunt u gericht zoeken naar manieren om uw bedrijfsvoering te verduurzamen en de footprint te verminderen.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?​

Wilt u als winkelier ook aan de slag met duurzaamheid in de retail en de footprint van uw winkel berekenen? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om u te helpen bij het verduurzamen van uw winkel en het verminderen van de footprint.

ANDERE SECTOREN

waarin wij werkzaam zijn

Productie, distributie en transport