Bereken uw footprint als bloemist

Waarom u als bloemist uw footprint zou moeten berekenen? Door de uitstoot van onder andere broeikasgassen, watergebruik en energieverbruik te meten, krijgt u veel waardevolle inzichten. Met deze inzichten kunt u uw impact op het milieu verminderen. Daarnaast helpt het om aan uw klanten te laten zien dat u zich bezighoudt met duurzaamheid. Op die manier trekt u ook nieuwe klanten aan die graag willen bijdragen aan een milieuvriendelijke bloemist.

Hoe kan het berekenen van de footprint bijdragen aan duurzaamheid?

Als bloemist denkt u misschien niet direct aan uw milieu-impact, maar het is belangrijk om te weten wat de impact van uw bedrijf op de aarde is. Als u een duidelijk begrip heeft van uw milieu-impact, kunt u goede beslissingen nemen over waar u uw duurzaamheidsinspanningen op richt. Een footprintberekening laat zien welke maatregelen de meeste impact hebben.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bloemen van lokale leveranciers te kopen, hernieuwbare energiebronnen te gebruiken of verpakkingsafval te verminderen. U kunt niet alleen uw milieu-impact verminderen, maar mogelijk ook geld besparen.

FlorIT logo kleur

Zelf milieu-impact berekenen met FlorIT

FlorIT is een online tool speciaal ontwikkeld voor bloemisten om zelf de CO2-footprint te berekenen, zo eenvoudig mogelijk. Met behulp van FlorIT – oftewel Florist Impact Tool – weet u precies waardoor de milieu-impact van uw onderneming veroorzaakt wordt. Tegelijkertijd ziet u de beste kansen voor verduurzaming. Zo werkt u gericht naar een duurzame toekomst. 

Heeft u interesse in FlorIT of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

logo-greenhouse-sustainability

Bij Greenhouse Sustainability hebben we alles in huis om uw bedrijf te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Bij Greenhouse Sustainability bent u aan het juiste adres voor het in kaart brengen van uw footprint, of het nu is voor uw gehele bedrijf of een specifiek product. Al vanaf 2014 berekenen wij footprints voor hoofdzakelijk de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten.

In ons duurzame huis helpen we bedrijven verder naar een duurzame toekomst, door middel van: Calculations, Reduction, Compensatie en Storytelling. Dit doen wij met een divers team van ambitieuze vakmensen, met een gedeelde passie voor duurzaamheid.

Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?

Wij gaan graag samen met u uw uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan. Wilt u meer weten over wat wij voor uw bloemisterij kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!