Maatwerk

Bereken zelf uw milieu-impact
met een op maat gemaakte tool

Duurzaamheid, u bent er vast mee bezig. Waar investeert u het eerste in? Hoe toekomstbestendig is de investering? Hoeveel levert de investering op? En hoe toont u uw duurzaamheid aan? Ingewikkelde vragen, maar Greenhouse Sustainability helpt u hierbij. Al jaren helpen wij bedrijven bij het inzichtelijk maken van de milieu-impact én het (kosten) effectief reduceren ervan.

Een Life Cycle Assessment geeft namelijk als enige echt antwoord op de vraag hoe duurzaam een product of bedrijf nu écht is. Onze professionele LCA-specialisten kunnen u het werk uit handen nemen en de footprint voor u berekenen, maar wij begrijpen het ook als u het liever zelf doet. Wij maken het graag gemakkelijk voor u door een tool te ontwikkelen, ingericht naar uw wensen. 

Een footprint tool op maat

Altijd direct overzicht en inzicht

Heeft u te maken met veel verschillende leveranciers en houdt u graag een vinger aan de pols wat de actuele milieu-impact van uw activiteiten is? Wij ontwikkelen voor u een gebruiksvriendelijke online footprint tool waarin alle relevante gegevens samenkomen en u overzicht en inzicht houdt in de footprint van uw activiteiten.

Voor overtuigingskracht

Een eigen footprint tool kan ook van toegevoegde waarde zijn bij het overtuigen van klanten en stakeholders van uw duurzame product. Vaak is het moeilijk om een potentiële klant ergens in te laten investeren als ze niet begrijpen hoe duurzaam een product daadwerkelijk is. Door de besparing op de milieu-impact inzichtelijk te maken en scenario’s voor specifieke situaties door te rekenen, wordt een barrière weggenomen. Verschillende klanten ervaren het voordeel ervan om op deze manier de toegevoegde waarde van een duurzame keuze te bewijzen. Dit maken wij mogelijk door geavanceerde footprint tools op maat te ontwikkelen.

CASE

Procona Carbon Footprint Tool

Een van de klanten die dit voordeel ervaart is Pagter Innovations. Zij bieden met de Procona een innovatieve en duurzame verpakkingsoplossing voor snijbloemen. Sinds het najaar van 2021 laten zij potentiële afnemers de besparing voor het milieu ervaren door klantspecifieke scenario’s door te rekenen met de Procona Carbon Footprint Tool. Zij hebben direct een ander gesprek met de klant en de investering in deze duurzame keuze is voor klanten direct meer waard geworden.

"Het gebruik van de Procona Carbon Footprint Tool maakt het mogelijk om direct alle 'ja maar als'-vragen te beantwoorden en wordt als zeer overtuigend ervaren."