Footprint tools

Bereken zelf uw milieu-impact
met onze footprint tools

Duurzaamheid, u bent er vast mee bezig. Waar investeert u het eerste in? Hoe toekomstbestendig is de investering? Hoeveel levert de investering op? En hoe toont u uw duurzaamheid aan? Ingewikkelde vragen, maar Greenhouse Sustainability helpt u hierbij. Al jaren helpen wij bedrijven bij het inzichtelijk maken van de milieu-impact én het (kosten) effectief reduceren ervan.

Een Life Cycle Assessment geeft namelijk als enige echt antwoord op de vraag hoe duurzaam een product of bedrijf nu écht is. Onze professionele LCA-specialisten kunnen u het werk uit handen nemen en de footprint voor u berekenen, maar wij begrijpen het ook als u het liever zelf doet. Wij maken het graag gemakkelijk voor u en daarom bieden wij verschillende toegankelijke online tools, waarmee u zelf uw footprint kunt berekenen.

FLORI  FOOTPRINT TOOL

Milieu-impact in de hele sierteelt keten inzichtelijk

De Flori Footprint Tool is speciaal ontwikkeld voor de sierteeltsector om footprintberekeningen voor iedereen snel en eenvoudig toegankelijk te maken. U berekent met deze online software in uw eigen tempo op een eenvoudige en overzichtelijke wijze de footprint van uw bedrijf en al uw producten.

De voordelen op een rij

 • Inzicht in alle impactcategorieën, zoals CO2, water en toxiciteit
 • Inzicht in de hele levenscyclus, van productie tot distributie, gebruik en afvalverwerking.
 • Eenvoudig scenario’s voor het reduceren van de milieu-impact aanmaken
 • Tegelijk een footprintberekening op bedrijf én productniveau
 • Uitstekende begeleiding door LCA specialisten
 • Opleiding via InHolland mogelijk
 • Elke ketenpartij (kweker, handel, leverancier en retail) een eigen portal
 • De gegevens kunnen uitgewisseld worden met ketenpartners
 • Gebouwd op de betrouwbare software van Simapro
 • Nu al conform de concept rekenregels van de FloriPEFCR
 • Goed voorbereid op toekomstige wet- en regelgeving

Bent u geïnteresseerd in de Flori Footprint Tool? Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag een demo aan via de Flori Footprint Tool-website.

Een footprint tool op maat

Altijd direct overzicht en inzicht

Heeft u te maken met veel verschillende leveranciers en houdt u graag een vinger aan de pols wat de actuele milieu-impact van uw activiteiten is? Wij ontwikkelen voor u een gebruiksvriendelijke online footprint tool waarin alle relevante gegevens samenkomen en u overzicht en inzicht houdt in de footprint van uw activiteiten.

Voor overtuigingskracht

Een eigen footprint tool kan ook van toegevoegde waarde zijn bij het overtuigen van klanten en stakeholders van uw duurzame product. Vaak is het moeilijk om een potentiële klant ergens in te laten investeren als ze niet begrijpen hoe duurzaam een product daadwerkelijk is. Door de besparing op de milieu-impact inzichtelijk te maken en scenario’s voor specifieke situaties door te rekenen, wordt een barrière weggenomen. Verschillende klanten ervaren het voordeel ervan om op deze manier de toegevoegde waarde van een duurzame keuze te bewijzen. Dit maken wij mogelijk door geavanceerde footprint tools op maat te ontwikkelen.

Footprint4All

Snel en eenvoudig de CO2-footprint van uw bedrijf inzichtelijk

Toegankelijke tool voor iedereen

Voor als u nu snel en voordelig een inzicht wilt krijgen van uw bedrijf CO2-footprints op een laagdrempelig niveau, hebben wij Footprint4All ontwikkeld. Met de Footprint4All tool kunt u zelf de footprint van uw bedrijf berekenen, ongeacht wat voor bedrijf u heeft.

U krijgt inzicht in de opbouw van uw footprint op basis van belangrijke factoren zoals verwarming, elektriciteit, zakelijk vervoer, watergebruik en afval. Na het uitvoeren van de berekening kunt u meteen zien waar de hotspots zitten op het gebied van CO2-uitstoot, zodat u meteen actie kunt ondernemen. Herhaal de berekening jaarlijks of zelfs maandelijks en u ziet direct het resultaat van de genomen bespaarmaatregelen.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie.