Ecologische voetafdruk

Bij Greenhouse Sustainability begrijpen we de groeiende vraag van consumenten, retailers, investeerders en overheden naar duurzame producten. Om dit inzichtelijk te maken bieden wij u de mogelijkheid om de milieu-impact van uw bedrijf of producten in kaart te brengen met behulp van een levenscyclusanalyse (LCA). De uitkomst van deze analyse is een waardevol resultaat: uw ecologische voetafdruk.

Wat is een ecologische voetafdruk?

De ecologische voetafdruk is de impact van uw bedrijfsvoering op het milieu. Deze wordt berekend met behulp van een levenscyclusanalyse. Het omvat verschillende impactcategorieën, zoals watergebruik, landgebruik, biodiversiteit, toxiciteit en natuurlijk de bekendste en meest besproken categorie, klimaatverandering (ook wel bekend als CO2 footprint).

Wist u dat de laatste categorie, klimaatverandering, verder gaat dan alleen de CO2-uitstoot? Andere broeikasgassen worden ook in overweging genomen, zoals methaan, lachgas en waterdamp. Deze worden omgerekend naar CO2-equivalent, zodat u een totaalbeeld krijgt van uw ecologische voetafdruk. 

Onze expertise in LCA

Greenhouse Sustainability is al sinds 2015 gespecialiseerd in het berekenen van footprints, voornamelijk voor de land- en tuinbouwsector. Maar we hebben ook ruime ervaring in andere sectoren, waaronder bouw, retail en horeca. Onze gedetailleerde levenscyclusanalyses geven u waardevol inzicht in de duurzaamheid van uw bedrijf en producten. We kijken naar elke fase van de levenscyclus, van grondstoffen tot productie, distributie en gebruik of een deel hiervan. Met deze informatie kunt u streven naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Maak het verschil

Het meten en begrijpen van uw ecologische voetafdruk is een belangrijke stap richting duurzaamheid. Het stelt u in staat om gerichte acties te ondernemen om uw impact op het milieu te verminderen. Onze deskundige LCA-specialisten staan klaar om u te begeleiden bij het in kaart brengen van kansen voor verbetering en het implementeren van duurzame oplossingen.

Plan vandaag nog een consult in met één van onze LCA-specialisten en ontdek hoe u het beste kunt starten met het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst.

Latest news

Read the latest news about Greenhouse Sustainability

Articles

What are the Environmental Impact Categories?

Articles

The EU's CBAM Regulation for Carbon Accountability in Supply Chains

News

Dutch Flower Group starts collaboration with Greenhouse Sustainability