Ecologische voetafdruk berekenen

Wilt u inzicht krijgen in de milieu-impact van uw bedrijf? Bij Greenhouse Sustainability helpen we u graag bij het berekenen van de ecologische voetafdruk van uw bedrijf, vestigingen, product of dienst. Consumenten, retailers en overheden vragen steeds vaker om een bewijs van duurzaamheid, met onze levenscyclusanalyse (LCA) kunt u dat leveren. Wico van Dam van plantenhandel Floréac beaamt dat de retail de druk al opvoert om meer inzicht te krijgen in de herkomst van producten. Wees ook een koploper en ontdek hoe ook u uw milieu-impact berekent en een toekomstbestendige bedrijfsvoering realiseert.

Wat is een ecologische voetafdruk?

Een ecologische voetafdruk, ook wel footprint genoemd, is een meetbaar resultaat van de impact van uw bedrijfsvoering op het milieu. U denk nu misschien aan CO2-uistoot, de meest bekende. Bij Greenhouse Sustainability gaan we verder dan alleen CO2-uitstoot. Onze uitgebreide analyse omvat diverse impactcategorieën, zoals watergebruik, landgebruik, biodiversiteit, toxiciteit en uiteraard klimaatverandering (uitgedrukt in CO2-equivalent). Wilt u nog dieper inzicht? Dan nemen we ook andere broeikasgassen in overweging, zoals methaan, lachgas en waterdamp. Zo krijgt u een compleet beeld van uw ecologische voetafdruk.

Ecologische voetafdruk berekenen

Waarom uw ecologische voetafdruk berekenen?

De vraag naar duurzame producten groeit en consumenten, retailers en overheden willen bewijs zien dat uw bedrijf duurzaam werkt. Door uw footprint te berekenen, kunt u dit bewijs leveren. Ook als de CO2-heffing voor de glastuinbouw voor individuele glastuinbouwbedrijven een feit wordt, bent u alvast voorbereid.

Met het inzicht in uw footprint, bent u in staat om gerichte acties te ondernemen om uw impact op het milieu te verminderen en te werken aan een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Bovendien kunt u met een berekende voetafdruk laten zien dat u serieus met duurzaamheid bezig bent. Dit versterkt bovendien uw reputatie en biedt nieuwe kansen. Vindt u het lastig om uw duurzame verhaal naar buiten te brengen? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn.

Onze expertise in LCA

Bij Greenhouse Sustainability hebben we sinds 2015 uitgebreide ervaring in het berekenen van ecologische voetafdrukken, met name voor bedrijven in de land- en tuinbouwsector. We zijn echter ook bedreven in andere branches, zoals de bouw, retail en horeca. Het deskundige team voert gedetailleerde levenscyclusanalyses uit, waarbij elke fase van uw bedrijfsvoering of product kan worden onderzocht.

Ga ook voor inzicht in duurzame impact

Bent u klaar om de duurzame impact van uw bedrijf te meten en te verminderen? Neem vandaag nog contact op met Greenhouse Sustainability voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen bij het berekenen van uw ecologische voetafdruk en het in kaart brengen van de mogelijkheden voor verbetering. Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst.

Ecologische voetafdruk berekenen

Latest news

Read the latest news about Greenhouse Sustainability

Articles

What are the Environmental Impact Categories?

Articles

The EU's CBAM Regulation for Carbon Accountability in Supply Chains

News

Dutch Flower Group starts collaboration with Greenhouse Sustainability