Footprint4All: entry-level tool for calculating environmental impact

Share on:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Category

To be able to produce in a climate-neutral or even climate-positive way, calculating the CO2 footprint is essential. Last year, Greenhouse Sustainability launched the Flori Footprint Tool voor nauwkeurige footprintberekening op bedrijfs- én productniveau. Voor wie laagdrempelig wil starten met het inzichtelijk maken van de milieu-impact, is nu ook Footprint4All ontwikkeld. Daarmee berekent u zelf snel en eenvoudig uw footprint en ook nog eens tegen een scherp tarief.

During IPM Essen, Greenhouse Sustainability will present itself to the general public for the first time with its new name and logo. At the beginning of this year, the footprint specialist said goodbye van de naam ‘Greenhouse Marketeers’. Het bedrijf zet een volgende stap op het gebied van footprints en duurzaamheid. Niet alleen in de tuinbouwsector, maar ook daarbuiten. Greenhouse Sustainability vervulde de afgelopen jaren een voortrekkersrol bij de introductie en uitrol van footprinting binnen de tuinbouw, maar wil nu ook bedrijven en organisaties in andere sectoren verder helpen. Door het calculating the footprint, reducing the environmental impact, offsetting CO2-emissions and helping companies to promote their sustainable efforts.

Reliable footprint calculations

“Consumenten worden met de dag kritischer als het gaat om de producten die zij kopen. Want waar zijn die geproduceerd en hoe belastend is de productiewijze voor de planeet?”, zegt directeur Henri Potze van Greenhouse Sustainability. “Ook banken stellen steeds vaker eisen op gebied van duurzaamheid. Wil je als ondernemer een financiering krijgen, dan zijn daar strikte voorwaarden aan verbonden. En dan is daar nog de hoge gasprijs die de sector al maanden in zijn greep houdt. Hoe lang is dat nog vol te houden? Het mag duidelijk zijn dat verduurzamen geen vrijblijvendheid meer is, maar in toenemende mate een vereiste wordt om als bedrijf toekomstbestendig te blijven. Aantonen dát u duurzaam bezig bent is daarbij zeker zo belangrijk. Een betrouwbare footprintberekening is dan ook een must.”

Flori Footprint Tool and Footprint4All

The FloriPEFCR gives floriculture a European standard for footprint calculations. The application of extensive and strict testing criteria should ultimately result in a very accurate footprint calculation. Greenhouse Sustainability developed the Flori Footprint Tool, waarmee nu al conform de concept rekenregels van de FloriPEFCR nauwkeurige footprintberekeningen kunnen worden gedaan. Niet alleen op het gebied van CO2, maar ook water, toxiciteit en 13 andere impactcategorieën. De tool biedt sierteeltbedrijven dus de mogelijkheid om voor te lopen op ontwikkelingen in de markt. Voor bedrijven die liever laagdrempelig willen starten, wordt tijdens IPM Essen ook een passende tool gelanceerd: Footprint4All. “Met de Footprint4All tool kunt u zelf de footprint van uw bedrijf snel en eenvoudig berekenen, ongeacht wat voor bedrijf u heeft en in welke sector u actief bent”, legt marketingmanager Sandra Uitenbroek – van Schie uit. “U krijgt inzicht in de opbouw van uw footprint op basis van belangrijke factoren zoals verwarming, elektriciteit, zakelijk vervoer, watergebruik en afval. Na het uitvoeren van de berekening kunt u meteen zien waar de hotspots zitten op het gebied van CO2-uitstoot, zodat u snel actie kunt ondernemen. Herhaal de berekening jaarlijks of zelfs maandelijks en u ziet direct het resultaat van de genomen bespaarmaatregelen.”

Win one year free access

Met de toevoeging van Footprint4All aan de bestaande diensten, luistert de footprintspecialist nadrukkelijk naar de wensen van bedrijven uit de markt. De instaptool voor het berekenen van de milieu-impact wordt scherp aangeboden door Greenhouse Sustainability. De kosten zijn op jaarbasis slechts €695, maar er kan ook worden gekozen voor een maandelijkse fee van €59. Wie op IPM Essen de stand van Greenhouse Sustainability bezoekt en daar een visitekaartje achterlaat, maakt zelfs kans op een gratis jaarabonnement op Footprint4All.

Get to know more about Footprint4All and the Flori Footprint Tool during IPM Essen. Greenhouse Sustainability can be found in hall 7, stand E32.

More
Interesting articles

News

Horti Footprint Circle: een vernieuwd programma voor ketensamenwerkingen

News

Floréac: Retailers vragen steeds vaker om footprint berekeningen

News

Let us introduce: new marketing colleague Marleen

Sign up for
our newsletter

Subscribe to receive newsletters, sustainable tips and offers.