VDE Plant deelt footprint via Certifeye

Delen via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Categorie

Onlangs werd al bekend dat VDE Plant, kwekerij van tropische planten, als eerste voor meerdere producten een volledige footprintberekening heeft gedaan met de Flori Footprint Tool. Nu heeft het bedrijf opnieuw een primeur door als eerste bedrijf de FloriPEF-Footprint verklaring te communiceren via de wallet van Certifeye.

Dat werd onlangs bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van Horti Footprint Circle deelnemers. De bijeenkomst vond plaats bij VDE Plant in Woubrugge, waar de aanwezigen onder andere inzicht kregen in de footprintberekeningen die de kwekerij heeft gedaan. VDE Plant produceert 9 miljoen planten per jaar en werkt heel gericht aan duurzaamheid. Daarom koos het bedrijf er bewust voor om de footprint te berekenen van verschillende planten.

Voor iedereen toegankelijk
Eerder liet Edwin van der Eijk al weten dat VDE Plant geen geheimen heeft. Door de duurzaamheidsplannen van het bedrijf met anderen te delen, wil VDE Plant vooral ook anderen inspireren om met de Flori Footprint Tool van Greenhouse Sustainability en Simapro aan de slag te gaan. De tool, die al volgens het concept van de Europese rekennorm FloriPEFCR is ingericht, kwam eind vorig jaar beschikbaar. Dat het bedrijf transparant wil zijn over de milieu-impact van haar producten wordt nog eens benadrukt door de keuze om de footprintberekeningen op te nemen in de Certifeye Wallet. Certifeye helpt bedrijven bij het verlagen van hun informatielast en biedt daartoe een online wallet aan. Bedrijven kunnen in deze wallet hun certificaten plaatsen en kiezen met wie zij deze informatie willen delen en wie deze mogen inzien. VDE Plant is het eerste bedrijf dat ook de footprintberekening van maar liefst 14 producten heeft opgenomen in de Certifeye Wallet. Op de ‘Declaration Footprint Calculation’ die in de wallet zichtbaar is, zijn de waardes van alle 16 impactcategorieën zichtbaar. Tijdens de bijeenkomst in Woubrugge werd getoond hoe eenvoudig deze verklaring met anderen kan worden gedeeld, bijvoorbeeld door simpelweg een QR-code op het product te scannen.

VDE Plant, Greenhouse Sustainability en Certifeye hopen en verwachten dat andere bedrijven dit voorbeeld spoedig zullen volgen.

Meer
Interessante Artikel

Artikel

Wat zijn milieu-impact categorieën?

Artikel

De EU CBAM-regulering voor CO2-verantwoording in supply chains

Nieuws

Dutch Flower Group start samenwerking met Greenhouse Sustainability