New Business Developer Cintia over het balanceren van CO2-emissies met bamboe

Delen via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Categorie

We zijn blij om ons nieuwe collega Cintia Halmi aan u voor te stellen! Cintia werkt sinds kort voor zowel Bamboo Village als Greenhouse Sustainability als New Business Developer.

Allereerst zijn we erg blij dat je ons team bent komen versterken! Kan je ons wat vertellen over je achtergrond en je keuze voor Greenhouse Sustainability en Bamboo Village?

Hoi, ik ben blij om deel uit te maken van het team! Oorspronkelijk kom ik uit Hongarije en heb mijn bacheloropleiding in Bedrijfskunde afgerond met een focus op Milieumanagement. Ook tijdens mijn studie voelde ik een sterke neiging om te werken op het gebied van duurzaamheid. Na mijn afstuderen ben ik echter eerst gestart in consultancy.

Ongeveer anderhalf jaar geleden verhuisde ik naar Nederland om mijn masteropleiding te volgen aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Innovatie en Ondernemerschap. Tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in het concept van sociaal ondernemerschap en toen werd het me duidelijk dat ik mijn carrière wilde vervolgen in een bedrijf met een missie die verder reikt dan alleen winst maken, een missie die aansluit bij mijn persoonlijke waarden.

Het geeft voldoening om deel uit te maken van een team dat mijn passie deelt om een positief verschil te maken.

Kun je uitleggen wat jouw rol in New Business Development precies inhoudt?

Mijn cruciale rol omvat het zoeken naar nieuwe partners via verschillende kanalen om de impact van onze diensten uit te breiden. Greenhouse Sustainability richt zich op het helpen van bedrijven om hun emissies te begrijpen, te verminderen en onvermijdelijke emissies te compenseren via ons koolstofverwijderingsproject Bamboo Village. Echter, Bamboo Village draait niet alleen om CO2-compensatie. We hebben mooie plannen in de pijplijn, zoals het oprichten van een fabriek voor de productie van bamboematerialen en het bouwen van huizen in de buurt van onze plantages in Oeganda, zoals de naam al aangeeft. Mijn primaire focus ligt op het zoeken naar nieuwe partnerschappen om de impact van het project te vergroten. Bovendien blijf ik op de hoogte van de nieuwste technologieën, trends en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en het bamboe-ecosysteem. Dit zorgt ervoor dat Bamboo Village voorop blijft lopen in de ontwikkelingen in de branche en de grootste kansen kan grijpen.

Waarom is het belangrijk voor bedrijven om CO2-emissies te compenseren?

Het is belangrijk voor bedrijven om hun CO2-emissies in balans te brengen, omdat actieve verwijdering van CO2 uit de atmosfeer onvermijdelijk is om netto nul uitstoot te bereiken. Enkel focussen op CO2-vermijding zal niet genoeg zijn om die doelen te bereiken.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het verminderen van uitstoot de belangrijkste langetermijnactie is en dit zeker niet over het hoofd mag worden gezien. Maar bedrijven hebben ook de verantwoordelijkheid om op korte termijn de weg te leiden naar een duurzame toekomst. Als onmiddellijke actie is het compenseren van de emissies die u momenteel heeft een goede oplossing. Bovendien is investeren in koolstofverwijderingsprojecten niet alleen goed voor het imago van een bedrijf – het creëert ook een cultuur van duurzaamheid die klanten, investeerders en nieuw talent aantrekt.

Waarom is Bamboo Village een goede oplossing voor bedrijven om hun emissies in balans te brengen?

Bamboo Village, zoals de naam al aangeeft, is een op bamboe gebaseerd koolstofverwijderingsproject. Bamboe is een geweldige oplossing voor bedrijven die hun emissies in evenwicht willen brengen omdat het een fantastische koolstofput is. Het groeit super snel en omdat het een grassoort is, overleeft het wortelsysteem zelfs na het snoeien. Bovendien kun je allerlei geweldige dingen maken van bamboe. En het gaat niet alleen om koolstof – bamboe helpt ook de bodemkwaliteit te verbeteren en houdt water vast, waardoor het perfect is om leven terug te brengen in gedegradeerd land.

We zijn trots om met bamboe te werken. Door betrokken te raken bij op bamboe gebaseerde compensatieprojecten kunnen bedrijven hun CO2-footprint compenseren en tegelijkertijd lokale gemeenschappen en biodiversiteit ondersteunen.

Hoe vullen Greenhouse Sustainability en Bamboo Village elkaar aan bij het helpen van bedrijven om klimaatneutraal te worden?

Greenhouse Sustainability en Bamboo Village hebben beide de missie om bedrijven te helpen op hun duurzame reis. Terwijl Greenhouse Sustainability gespecialiseerd is in het bieden van uitgebreide oplossingen om inzicht te krijgen emissies en deze te verminderen, biedt Bamboo Village de mogelijkheid om emissies te compenseren via de natuurlijke oplossing van het laten groeien van bamboe. Samen dekken ze alle bases, van het berekenen en verminderen van de milieu-impact tot het compenseren van de emissies die nog niet kunnen worden verminderd.

Kun je met ons delen waar je het meest naar uitkijkt in de komende maanden?

Ik ben ontzettend enthousiast over de mogelijkheid om een ​​betekenisvolle impact te hebben door mijn werk. Ik kijk ernaar uit om meer te leren over de vrijwillige koolstofmarkt en de innovatieve gebruiksmogelijkheden van bamboe. Ik voel dat ik hier de vrijheid heb om mijn ideeën te delen en actief bij te dragen aan de missie van het bedrijf die aansluit bij mijn waarden!

Meer
Interessante Artikel

Artikel

Wat zijn milieu-impact categorieën?

Artikel

De EU CBAM-regulering voor CO2-verantwoording in supply chains

Nieuws

Dutch Flower Group start samenwerking met Greenhouse Sustainability