Inholland Academy biedt training Flori Footprint Tool

Delen via:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Categorie

Greenhouse Sustainability en Simapro lanceerden afgelopen jaar de Flori Footprint Tool voor nauwkeurige footprintberekeningen op bedrijfs- en productniveau. Om zeker te zijn van een snelle start biedt Inholland Academy nu de praktijkgerichte module Flori Footprint Tool aan. Daarbij wordt extra informatie gegeven over de inhoud van een levenscyclusanalyse (LCA), wordt geleerd hoe de tool op een efficiënte manier gebruikt kan worden en hoe de resultaten ingezet kunnen worden voor verduurzaming.

Verduurzamen is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de continuïteit van bedrijven, zo geeft marketingmanager Sandra Uitenbroek-van Schie van Greenhouse Sustainability aan. “Steeds meer bedrijven en overheden vragen om een footprintberekening. Een levenscyclusanalyse geeft het inzicht waar een bedrijf gericht mee kunt sturen.” Experts van Greenhouse Sustainability en LCA-software Simapro hebben hiervoor de Flori Footprint Tool ontwikkeld, waarmee elke sierteeltproducent en toeleverancier zelf zijn footprint kan berekenen. “Dit maakt het berekenen van een footprint een stuk gemakkelijker en voordeliger, want doorgaans worden LCA’s handmatig uitgevoerd door universitair opgeleide LCA-specialisten”, aldus Uitenbroek-van Schie.

Praktijkgerichte module

Om zeker te zijn van een snelle start en om beginnersfouten te voorkomen, biedt Inholland Academy nu de praktijkgerichte module Flori Footprint Tool aan. Opleidingsadviseur Martijn Haas van Inholland Academy: “Met deze training krijg je extra informatie over de inhoud van een LCA en leer je hoe je de tool op een efficiënte manier kan worden gebruikt en de resultaten kunt inzetten voor verduurzaming en/of communicatie. Zo haal je het meeste uit de Flori Footprint Tool.”

Sandra Uitenbroek-van Schie benadrukt dat het belangrijk is dat footprintberekeningen op een eenduidige manier worden uitgevoerd om van waarde te zijn. “Met de FloriPEFCR krijgt de sierteelt een Europese standaard voor footprintberekeningen. De toepassing van uitgebreide en strenge toetsingscriteria moet uiteindelijk een zeer nauwkeurige footprintberekening opleveren. De Flori Footprint Tool is nu al conform de concept rekenregels van de FloriPEFCR. Niet alleen op het gebied van CO2, maar ook water, toxiciteit en 13 andere impactcategorieën. De tool biedt sierteeltbedrijven dus de mogelijkheid om voor te lopen op ontwikkelingen in de markt.” 

Sandra Uitenbroek – Van Schie en Martijn Haas bij de IPM. Credits: BPnieuws, FloralDaily

STAP-subsidie

De module Flori Footprint Tool bestaat uit drie bijeenkomsten van 18.00 tot 22.00 uur, waarvan één op locatie in Den Haag. Om deel te nemen aan deze module heb je een account in de Flori Footprint Tool nodig. Deze is te verkrijgen via Greenhouse Sustainability. De training komt in aanmerking voor STAP-subsidie, waarmee bij tijdige aanvraag bijna het hele bedrag van de module kan worden vergoed. Na het doorlopen van de training weten deelnemers precies wat een footprint is, hoe de Flori Footprint Tool werkt, hoe de juiste data op een efficiënte wijze kunnen worden verzameld en hoe de resultaten ingezet kunnen worden voor verduurzaming.

Klik hier voor meer informatie over de training of om je aan te melden.

Meer
Interessante artikelen

Artikelen

Verduurzamen? Kijk ook naar subsidies

Cases

“Ten onrechte op één hoop met chemische producten”

Artikelen

Waterstof in de tuinbouw

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Meld je aan om nieuwsbrieven, duurzame tips en aanbiedingen te ontvangen.