Flori Footprint Tool of Footprint4All?

Delen via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Categorie

Steeds meer bedrijven willen inzicht in de milieu-impact van hun organisatie of van individuele producten uit de keten. Greenhouse Sustainability ontwikkelde hiertoe een tweetal tools: de Flori Footprint Tool én Footprint4All. In een uitgebreid artikel leggen de specialisten uit wat het verschil is tussen die twee instrumenten.

LCA’s voor een breder publiek

Stijn Eikenaar, Digital Solutions Analyst bij PRé Sustainability, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Flori Footprint Tool. “Onze software, SimaPro genaamd, behoort al meer dan dertig jaar tot de leidende LCA-softwareoplossingen in de wereld en wordt gebruikt in meer dan tachtig landen. Met deze duurzaamheidssoftware kunnen wij inzichtelijk maken wat de milieu-impact van een product of service is en hoe hoog de impact is van specifieke stappen of onderdelen in het productieproces.” Pré Sustainability wil LCA’s beschikbaar maken voor een breder publiek. “Daarom werken we in verschillende sectoren samen met toonaangevende partijen om de footprintberekeningen zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de betreffende sector. In de tuinbouw is Greenhouse Sustainability onze partner, waarmee we nu dus de Flori Footprint Tool hebben ontwikkeld.”

Volledige transparantie

Rick van der Linden, manager software development bij Greenhouse Sustainability, is blij dat de tuinbouw nu kan beschikken over een professionele tool voor het berekenen van de footprint op basis van de nieuwe Europese richtlijn. Niet alleen op het gebied van CO2, maar ook water, toxiciteit en 13 andere impactcategorieën zijn in de tool meegenomen. Waar de Flori Footprint Tool specifiek bedoeld is voor telers van bloemen en planten om inzicht te krijgen op bedrijfs- en productniveau, introduceerde Greenhouse Sustainability nóg een tool voor een bredere doelgroep. Footprint4All biedt iedereen de mogelijkheid om laagdrempelig te starten met het inzichtelijk maken van de milieu-impact. Gebruikers kunnen snel en eenvoudig hun footprint berekenen en ook nog eens tegen een scherp tarief. “Het is een meer algemene tool die binnen de tuinbouw kan worden gebruikt, maar ook in de andere sectoren. Voor veel bedrijven is de stap naar volledige transparantie nog heel groot. Het is dan lastig om te bepalen waar je moet beginnen. Met Footprint4All kun je kennismaken met footprintberekeningen en krijg je inzicht in de opbouw van jouw footprint.”

Lees hier het volledige artikel over de Flori Footprint Tool en Footprint4All.

Meer
Interessante artikelen

Nieuws

Footprinttool voor bloemisten met VBW

Artikelen

Wat zijn milieu-impact categorieën?

Artikelen

De EU CBAM-regulering voor CO2-verantwoording in supply chains