Even voorstellen: nieuwe LCA-Specialist Nina

Delen via:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Categorie

Onze nieuwste LCA-Specialist Nina is begin januari bij Greenhouse Sustainability gestart. Met dit interview stellen we haar daarom kort aan u voor.

Je bent nu bijna 2 maanden geleden bij ons gestart, na het afronden van je studie. Wat heb je gestudeerd?

Ik heb de bachelor Werktuigbouwkunde gedaan en de master Industrial Ecology, beide aan de TU Delft. Bij werktuigbouwkunde gebruik je kennis van wiskunde en natuurkunde om iets te bedenken, ontwerpen, maken en verbeteren. En de master Industrial Ecology gaat over duurzaamheid op systeemniveau, met zowel technische als sociale aspecten.

En hoe sluit je werk als LCA-Specialist aan op je opleidingen?

Tijdens mijn werk houd ik me natuurlijk vooral bezig met footprintberekeningen. Een deel van de master Industrial Ecology ging over het uitdrukken van duurzaamheid in cijfers. Daarnaast heb ik ook LCA vakken gevolgd. Dit heeft me goed voorbereid op het werk als LCA-specialist.

Bij één project waaraan ik nu werk bij Greenhouse Sustainability komt juist weer veel terug vanuit mijn bachelor Werktuigbouwkunde, met name wat ik heb geleerd over productieprocessen. Als er een specifiek onderdeel in de data mist van een product waarvan we de footprint berekenen, is het voor mij nu makkelijker om te zeggen welk proces of onderdeel uit de database we moeten kiezen om een accurate berekening uit te voeren. Dat komt dus goed van pas!

Wat is je tot nu toe opgevallen aan het werken bij Greenhouse Sustainability?

Wat me vooral opvalt is dat klanten heel graag willen verduurzamen. Ze willen inzicht krijgen in hoe duurzaam hun bedrijf is. Deze intrinsieke drive bij veel mensen had ik niet verwacht. Ik dacht dat de wil om te verduurzamen er grotendeels zou zijn uit noodzaak, omdat het moet vanuit bijvoorbeeld wetgeving. Ik vind het erg leuk om te zien dat het juist van binnenuit komt bij veel mensen.

Is er nog iets waar je je graag op zou willen focussen in de toekomst bij Greenhouse Sustainability?

Ik zou het leuk vinden om meer in de agri sector te doen, het open veld. En dan met name bezig gaan met regeneratieve en kringloop landbouw. Greenhouse Sustainability is continu kennis aan het verbreden en we werken al met meerdere agrarische bedrijven, dus wie weet in de toekomst!

Meer
Interessante artikelen

Artikelen

Verduurzamen? Kijk ook naar subsidies

Cases

“Ten onrechte op één hoop met chemische producten”

Artikelen

Waterstof in de tuinbouw

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Meld je aan om nieuwsbrieven, duurzame tips en aanbiedingen te ontvangen.